Categorieën
Teksten Werkzoekend

Werk

Vol goede moed, tegen de teleurstellingen van het niet uitgenodigd worden in, bleef ik dit doen. In mijn achterhoofd wetende dat ik niet de enige was die moeilijk werk kon vinden. Een tijdje was ik moedeloos, wanhopig. Hoe verder??

Sinds augustus 2013 zit ik zonder werk. Vol vertrouwen ben ik aan het solliciteren geslagen. De eerste maanden stuurde ik meer dan 15 sollicitaties p/mnd de deur uit. Zorgvuldig uitgekozen, mooie tekst, mezelf goed profilerend, goed ingelezen in de missie en visie van het bedrijf. Op mijn CV mijn foto, zodat men beeld heeft bij de sollicitant.

Vol goede moed, tegen de teleurstellingen van het niet uitgenodigd worden in, bleef ik dit doen. In mijn achterhoofd wetende dat ik niet de enige was die moeilijk werk kon vinden. Een tijdje was ik moedeloos, wanhopig. Hoe verder?? Niemand wil me meer. Ik schaamde me. Ik schaamde me dat ik zonder werk zat. Schaamte als ik naar het UWV moest. En schaamte om mensen te vertellen dat ik zonder werk zat. Alle afwijzingen doen toch iets met je trots en zelfvertrouwen. De met trots behaalde HBO-opleiding stelde ineens weinig meer voor.

Nu ben ik de schaamte voorbij. Ik wil zo ontzettend graag weer aan de slag!
Na jarenlang nonstop werken, bleek werkeloos thuis zitten niets voor mij. Ik wil participeren.. onderdeel zijn van de arbeidsmarkt. Trots zijn op mijn eigen, zelf verdiende centen.
Ik zag in dat ik me niet hoef te schamen voor mijn werkeloosheid. Ik heb er niet voor gekozen, sterker nog, ik wil dolgraag werken!

Het liefst werk ik weer als hulpverlener. Als deze mogelijkheid bestaat, ben ik een ontzettend gelukkig mens. Maar ik begrijp als geen ander dat de bezuinigingen maken dat mensen er eerder uit moeten dan aangenomen worden. Maar dat is mijn droom!
Ik zou om die reden al graag netwerken met mensen in de hulpverlening. Hoe is de arbeidsmarkt, waar moet ik (als herintreder) op letten, wat zijn de mogelijkheden enz.

Tegelijkertijd moet ik zeggen dat ik in principe heel veel kan. Ik ben een topverkoper. Plaats me in een winkel en ik zal een erg goede verkoper blijken.
Communicatief ben ik erg sterk. Een baan als receptioniste zou ik ook erg goed kunnen.
Met andere woorden, er zijn meer baanmogelijkheden die me aan het werk kunnen krijgen.

Heel kort kan ik het volgende over mezelf vertellen en hier is mijn CV.

Ik ben een spontane, communicatief erg sterke, zelfverzekerde vrouw die sterk in haar schoenen staat. Ik hecht waarde aan een open, eerlijke en  persoonlijke werkrelatie.

Woorden die bij me passen zijn:

  • Snel leren
  • Doelgericht
  • Doortastend
  • Zelfstandig werken
  • Betrokken
  • Empathisch

Ik ben resultaatgericht, erg gemotiveerd en strevend naar succes.
Mijn sterke punt is dat ik goed mensen kan aanmoedigen en enthousiast maken.

4 reacties op “Werk”

Dag Amoorah,

Via via kwam jouw oproep bij mij. En ik gaf hem ook weer door. Dit is in ieder geval een reactie die ik kreeg gisterenavond: Bij Dijkstra Vereenigde in Lelystad hebben ze een salesvacature.

Nu weet ik dat je het liefst als hulpverlener aan de slag wilt maar wie weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *