Categorieën
Teksten Werkzoekend

Je contract wordt niet verlengd

“Hallo, met Fadwa. Bel ik je gelegen?” zei ik tegen de regiomanager. “Ik wilde graag weten of mijn contract, die over 6 weken afloopt, verlengd zou worden.”
“Nou Fadwa, ik weet dat nog niet, daar moet ik even goed naar kijken. Ik kom vrijdag langs.”

Dat was voor mij het signaal om me aan te melden bij werk.nl en te reageren op vacatures.

Nadat weer een hoop klanten de winkel uitliepen, bedacht ik me dat mijn contract over dik 6 weken zou aflopen..

Een van de dingen waardoor m’n contract verlengd zou kunnen worden, zou zijn dat ik mijn werk goed doe en klantgericht ben. Bovendien haalde ik met mijn team de targets.
En een van de redenen waardoor mn contract niet verlengd zou worden is, crisis. Er is onlangs een filiaal in Almere gesloten, dat maakt mij overbodig.

“Hallo, met Fadwa. Bel ik je gelegen?” zei ik tegen de regiomanager. “Ik wilde graag weten of mijn contract, die over 6 weken afloopt, verlengd zou worden.”
“Nou Fadwa, ik weet dat nog niet, daar moet ik even goed naar kijken. Ik kom vrijdag langs.”

Dat was voor mij het signaal om me aan te melden bij werk.nl en te reageren op vacatures.

Solliciteren

Mijn vermoedens werden bevestigd, inderdaad het filiaal dat sloot. Máár… ik was wel zo goed, dat ik na 3 maanden, als ik nog niets had gevonden, weer opnieuw mocht komen solliciteren. Zolang je maar geen vast contract hoeft te geven, wat ik begrijp, maar wat in mijn situatie gewoon rot is.

Mijn plan was om iets voor mezelf te beginnen. UWV biedt 2 mogelijkheden aan.

  1. starten met een duwtje in de rug
    Bij het starten met een duwtje in de rug krijg je een startperiode van 6 weken. Uitkering loopt wel door, maar wordt verlaagd naar 49,7% van je laatst verdiende inkomen.
  2. starten op eigen gelegenheid
    Bij het starten op eigen gelegenheid moet je de uren die je in je bedrijf stopt, opgeven bij het UWV. Deze uren worden in vermindering gebracht. UWV vergelijkt de urenopgave met de uren die opgegeven worden bij de Belastingdienst.

Even kort samengevat, geen van beiden zouden voor mij een optie zijn. Ik heb wel een duwtje in de rug nodig, maar zou het met 49,7% nooit redden. Dit betekent dat ik toch maar besluit een ‘normale baan’ te nemen.

UWV

Ik heb (terwijl ik het antwoord al wist, toch) een mailtje naar UWV gestuurd met de vraag wat de mogelijkheden zijn wat betreft omscholingskosten:

Dit was mijn mail:

Betreft: Vergoeding omscholing

Hallo,

Ik ben jarenlang maatschappelijk werkster geweest. En de laatste 2 jaar heb ik ‘noodgedwongen’ gewerkt als verkoopmedewerker, omdat de banen in de hulpverlening heel schaars werden.
Ik zou heel graag iets anders willen doen, en me daarvoor willen omscholen. Maar ik vroeg me af wat de mogelijkheden, qua financien, zijn om me om te scholen, want ik ga het zelf niet kunnen betalen.

Ik zou ook graag een test willen doen om erachter te komen wat mij nu écht ligt. Ik ben inmiddels alweer 3jaar uit de hulpverlening. De kans op een baan in die sector acht ik zeer gering. Iedereen vraagt overal om zoveel aaneensluitend ervaring.

Daarnaast krijg ik steeds afwijzing na afwijzing op dit moment en ik wil en MOET werken. Maar ik wil ook graag werk doen waarbij ik mijn kinderen als alleenstaande kan blijven voeden en verzorgen, en mn huis kan behouden.

Wat kunnen jullie mij aanbieden?

Dit was het antwoord:

RE: Vergoeding omscholing

bericht

Geachte mevrouw Kartoubi,

Ik ga u vermoedelijk een teleurstellend antwoord geven, want ik zie dat uw verwachtingen niet aansluiten op hetgeen wij u kunnen bieden.

Wij hebben al een aantal jaren door de bezuinigingen helaas geen geld meer voor reintegratie/scholing. Dus hier kunnen wij u niet mee helpen. Zou u desondanks toch scholing willen doen naast uw uitkering?, dan moet u hier van te voren wel toestemming voor vragen aan ons.

Ook aan uw verzoek tot het doen van een test kunnen wij u niet verder helpen. Wel kunt u op de site www.werk.nl testjes doen en informatie vinden wat u kan helpen bij het oriënteren op uw mogelijkheden. Onder andere de competentie-atlas kan u daar bij helpen.

Zoeken naar een balans tussen uw thuissituatie en een passende baan is ook iets waar u zelf mee aan de slag moet. Mogelijk kunt u op internet goede tips en/of ervaringsverhalen vinden.

Desondanks wens ik u veel succes met het solliciteren. Vast een goed weekend.

Met vriendelijke groet,
UWV Werkbedrijf

Ik moet nu op zoek gaan naar mogelijkheden en herontdekken wat me echt ligt en waar ik goed in ben.
In deze blog hou ik bij: mijn sollicitaties, afwijzingen, gedachte, onzekerheden, krachten enz…

3 reacties op “Je contract wordt niet verlengd”

Huh? Hoezo nou toestemming vragen als je ‘n opleiding wilt gaan doen? Ik wens je veel geluk bij ‘t vinden van precies dat werk dat je voldoening & een goed gevulde bankrekening geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *